Spinazie, hoe snel en gemakkelijk wil je het hebben

Spinazie, snel en gemakkelijkSpinazie, hoe snel en gemakkelijk wil je het hebben?

Mijn moeder zei vroeger altijd: spinazie eet je in het voorjaar. Bij deze.

Het lijkt eindelijk voorjaar te worden, dus we gaan de komende weken spinazie eten. Spinazie is tegenwoordig het hele jaar door te koop, maar in het voorjaar komt het uit eigen land en dat is toch het lekkerst. En gezond natuurlijk!

Volle tas

Koop een flinke hoeveelheid. Een hele tas vol voor twee personen, ongeveer een kilo. Spinazie slinkt namelijk enorm tijdens het bereiden.

Wassen

Ja, het moet even, er zit namelijk zand aan de spinazie. Laat je wasbak vollopen met koud water en mik je spinazie erin. Even husselen met je handen en het zand verdwijnt naar de bodem. Spinazie in een vergiet overdoen en uit laten lekken.

Bereiden

Spinazie met ei, gezond en gemakkelijkSpinazie is volgens mij de groente die je het snelst op tafel zet. Maximaal tien minuten heb je nodig.

Ik heb voor jou 5 snelle manieren om je spinazie klaar te maken:

  • Koken: zet de spinazie op in een laagje water en kook het een paar minuten. Breng het op smaak met zout.
  • Roerbakken: zorg ervoor dat je spinazie goed is uitgelekt. Verhit kokosolie in de wok, spinazie erbij, uitje, knoflookje, zout en peper. Paar minuten wokken en klaar.
  • Stomen: pan water opzetten en je vergiet er bovenop zetten. Met een minuut of 10 is het klaar. Op smaak brengen met zout.
  • Smoren: flinke klont roomboter in de pan laten smelten, spinazie toevoegen, even omscheppen, deksel op de pan, vuur laag en 10 minuten laten staan. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. 
  • Spinaziesalade, snel en gemakkelijkRauw: laat de spinazie goed uitlekken of centrifugeer in de slacentrifuge (heel handig!). Verdeel de spinazie over de borden. Bestrooien met feta, pijnboompitten en rode uien. En maak een dressing van lekkere olijfolie.

Bovenstaande bereidingen zijn in de basis al heerlijk. Voeg er smaakmakers aan toe als geitenkaas, Parmezaanse kaas, olijven, ei, verse kruiden, zalm, pancetta en gedroogde tomaten. Maak er een quiche, soep of smoothie van. Enfin, je kunt er eindeloos mee variëren. Daarom geef ik je ook nog een aantal recepten:

gepocheerde eieren met spinazie en champignons
kipcurry met gekookte spinazie
pasta met sugarsnaps en spinazie
spinazietaart met fetakaas
smoothie met spinazie en appelsmoothie met spinazie en appel

Last but not least, geen tijd voor dit alles? Koop dan ingevroren spinazie. Bewaar in de vriezer en als je zin hebt, warm je het op en maak je er wat lekkers van.

Of je bestelt natuurlijk bij Gezond Dineren 😉, dat kan uiteraard ook de komende weken.

Ik ben benieuwd hoe jij je spinazie klaar maakt! Plaats in het commentaarveld jouw ervaringen en recepten. Heb je nog tips nodig? Ik hoor het graag!

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met je netwerk door op de tweet-, like-, share- of Google+- knoppen hieronder te klikken. Zodat je ook de mensen in jou netwerk kan helpen.

Geniet ervan!
Marielle Meijer

Advertenties

7 gedachten over “Spinazie, hoe snel en gemakkelijk wil je het hebben

  1. Mona.Vienederland

    Hallo Marielle,
    Wat leuk dat je de recepten erbij geeft. Het nadeel van spinazie vind ik dat het wassen nog wel eens lang kan duren (we hebben een gezin van 5, dus een grote hoeveelheid nodig). Ik vind pasta à la spinazie erg lekker: Macaroni of andere pasta koken, spekblokjes uitbakken, spinazie koken (in dit geval vind ik diepvriesblokjes het handigst, maar het gaat ook prima met verse spinazie), een bloepje room erbij, waardoor je wat kaas raspt. Als alles gaar is door elkaar mengen en je hebt redelijk snel een lekkere maaltijd.

    1. Marielle Meijer Berichtauteur

      Hi Mariska,

      Ja het wassen van de spinazie is vaak meer werk dan de bereiding zelf! Ik gebruik zelf ook regelmatig ingevroren spinazie, wel zo gemakkelijk!

      Groetjes Marielle

  2. Marijke van der Pluijm

    Mmmm. Heerlijk spinazie!!
    Wat ik ook altijd erg lekker vind is pasta met spinazie en zalm.
    Neem een flink stuk zalm, snijd deze in stukjes, en bak in de koekenpan. Roerbak de (verse) spinazie met een flinke scheut olie en voeg vervolgens de zalm toe. Roer er ook een flinke lepel kruidenkaas aan toe en om het wat meer smaak te geven stukjes geitenkaas. Laat dit alles smelten. Maak er een lekker pasta bij, het liefst ook vers en smullen maar!

    En dit is ook echt heel snel klaar!

  3. Rene

    Vanavond hadden we als idee om in de pasta saus eens wat anders te kiezen dan broccoli, waardoor we dus spinazie meegenomen hadden.
    Nu was het van uhmmm hoe bereid je dat ook alweer?
    Google en Marielle van GezondDineren.nl hadden dus wel wat handige leuke tips!
    Zie hier het resultaat:

    1. Marielle Meijer Berichtauteur

      Hoi Herbert,

      Dat klinkt allemaal erg lekker inderdaad! Heb je recepten van je spinaziegerechten? Ik ben ook benieuwd naar het recept van de mayonaise met hard gekookte eieren!

      Groetjes Marielle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s